luni, 10 noiembrie 2014

Croaziera pe Marea Egee.



Croazierele au fost mereu un sector de lux în cadrul călătoriilor în străinătate pentru că nu sunt mulţi cei care vor şi pot să dea în jur de 500€ pentru o croazieră, fără să punem la socoteală preţul biletului de avion până în locul de unde începe aventura pe mare.

Alternativa low-cost  a unei croaziere de lux, este un boat trip de o zi, pe Marea Egee.

 
În fiecare zi, la ora 10.00, din portul pentru yachturi din Pefkohori câteva vase pleacă în croazieră pe Marea Egee. Pentru o zi de distracţie, cu prânz inclus, transfer de la hotel şi oprire în 3 golfuri, nu trebuie să dai decât 35€. De fapt, preţurile afişate în pliantele agenţiilor de turism locale






 La bordul unui vas desprins din poveştile cu piraţi şi comori ascunse în adâncurile mării, grecii au grijă ca preţ de 6-7 ore să ai parte de o zi plină.





 Croaziera la Golful Toroneu –  Se fac opriri in portul Neo Marmaris, pentru eventuale cumparaturi si vizitarea statiunii, iar apoi in golf unde e program de voie, inclusiv scaldatul :)


Bineinteles, sunt mult mai multe statiuni extraordinare pe acest brat al peninsulei Halkidiki, insa discutia despre ele este rezervata unei alte sectiuni. O excursie de la una dintre statiunile din zona bratului Kassandra pana la Sithonia dureaza in jur de 1 ora si 30 de minute, mai mult sau mai putin, in functie de statiunea unde sunteti cazati.


Plajele din Halkidiki sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind cele mai bune plaje din Grecia, datorita faptului ca se aseamana cu plajele tropicale. Particularitatea acestora reprezinta faptul ca se imbina armonios plajele paradisiace cu vegetatia forestiera densa, rezultand astfel unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.Cele 3 bratele (Kassandra, Sithonia si Athos) sunt marginite de plaje minunate, pe placul tuturor turistilor, de la cei care isi doresc sa faca plaja relaxandu-se sub razele soarelui, pana la cei care iubesc sporturile pe plaja si apa.


 Plajele din Sithonia se remarca prin nisip alb si fin, ape turcoaz si limpezi precum cristalul. Aici, te poti izola linistit pe una din plajele izolate si accesibile pentru putini turisti, marea majoritate fiind goale in perioada de extrasezon. Pe bratul Sithonia exista un numar de 13 plaje premiate cu „Blue Flag”

  
Neos Marmaras: plaja lunga, cu nisip fin si ape putin adanci, bine dezvoltata turistic, fiind recomandata pentru familiile tinere. Se desfasoara in sudul statiunii si continua pana la Plaja Porto Carras. Se poate admira o panorama a satului descrescatoare (de la dealuri pana la mare).


                                 Distractie Placuta !
Obiective turistice Kassandra - Halkidiki

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu