sâmbătă, 15 noiembrie 2014

Tot ce trebuie să știi despre orașul lui Gaudi, Barcelona

 


Orasul  Barcelona este al doilea oras ca marime si importanta al Spaniei situat in regiunea Catalonia, o zona foarte bogata economic si turistic.
Barcelona a fost unul din porturile importante in vremea Imperiului Roman, in primii ani ai mileniului 1. Pentru 400 de ani a fost capitala vizigota in timpul regelui Ataulf. In sec al 19 lea, in timpul artei si arhitecturii Art Nouveau si a revolutiei oraselor moderne, Barcelona s-a dezvolat rapid.
Numele orasul este legat pentru totdeuna cu cel al arhitectului Antonio Gaudi, cel care si-a dedicat viata construrii Catedralei Sagrada Familia (catedrala a carei constructie a inceput in sec al 19 lea – neterminata inca)





Plajele:
Costa Maresme: la nord de Barcelona – Pineda del Mar)
Costa Brava: la nord de Barcelona, in zona Girona: Blanes, Lloret de Mar, Tosa de Mar, Sant Feliu, Palamos, Tamariu)
Costa Dorada: in sudul Barcelonei, zona Taragona: Cambrils
Clima: Barcelona se bucura de o clima vest-mediteraneana, cu ierni racoroase si veri calduroase, luna august fiind cea mai calduroasa luna a anului, cu o temperatura medie de 29º C. Datorita localizarii, clima poate fi umeda, iar in august, localnicii tind sa paraseasca orasul in favoarea statiunilor de pe coasta. Daca stati in oras in mijlocul verii, alegeti cazarea la malul marii, unde briza marii face caldura mai usor de suportat. Vecinatatea muntilor Pirinei poate aduce ierni reci, cu zapada si inghet in timpul noptii aproape in fiecare an. Iarna, temperatura medie este de 10º C iar luna ianuarie poate fi insorita dar racoroasa. Iarna, Barcelona poate fi afectata de vanturile Tramontana si mistral. Primavara si toamna sunt sezoanele cele mai umede ale anului, cu precipitatii abundente si tunete la sfarsitul verii. Lunile ideale pentru a vizita Barcelona sunt mai si iunie.




Barcelona poate fi descrisa pe scurt din trei cuvinte: plaja, sangria si cultura. In Barcelona puteti vizita un muzeu, pentru ca la sfarsit sa intrati intr-o cafenea sau magazin.
Toate acestea se afla in pietele din oras, la mica distanta una fata de cealalta, de aceea este usor sa treci de la arta la moda si apoi la o gustare intr-un bar.
In sezonul cald toata distractia se muta pe plaja, asa ca Barcelona ofera turistilor momente placute de vacanta.

Cand sa vizitezi Barcelona: Clima mediteraneana aduce in Barcelona curenti de aer rece  iarna si veri calduroase, dar nu caniculare. Cea mai placuta vreme este in mai, iunie si septembrie, asa ca grabiti-va sa achizitionati bilete de zbor pentru o frumoasa luna de miere. Plaja va asteapta!
Cele mai bune preturi: Ofertele turistice la pret redus abunda din noiembrie pana in martie.



Ce sa vizitezi in Barcelona
Sunt atatea obiective turistice interesante, incat, daca nu stai cel putin doua saptamani, va trebui sa faci o selectie riguroasa. Sau sa iei busul turistic al orasului pe toate cele trei rute - verde, rosie si albastra si sa vezi macar in trecere cele mai importante locuri din Barcelona.
Ca sa faci economie cumpara inca de la inceput doua zile consecutive de plimbare cu busul pentru ca vei obtine reduceri semnificative. Busul turistic se ia din Placa Catalunya, punctul central la Barcelonei in oricare dintre cele trei directii principale, cobori la orice obiectiv de pe traseu si, dupa ce-l vizitezi, iei urmatorul bus si continui plimbarea. La urcarea in bus vei primi o pereche de casti pe care le conectezi la aparatul amplasat in fata fiecarui scaun, alegi limba in care vrei sa afli informatiile turistice si ai propriul ghid prin Barcelona!
Majoritatea traseelor turistice din Barcelona incep pe artera principala a orasului. La Rambla. Aceasta leaga Placa Catalunya de malul marii si de Barceloneta. In afara de pulsul orasului care se simte cel mai bine aici, ai de vazut cam asa: Casa Figueras, realizata de Antoni Ros i Guell in 1902 si care reprezinta o mostra desavarsita de arhitectura modernista, celebra piata St Josep de La Boqueria, un spectacol de culori si arome tipic spaniole, Casa Quadros, palatul Rambla.




 In capatul arterei se afla celebra statuie a lui Columb, cu fata indreptata spre mare, iar in port, pe langa un targ de obiecte vintage, se afla si un mall de dimensiuni impresionante - Maritim.
Apoi cu siguranta vei dori sa vezi Sagrada Familia - simbolul Barcelonei, lucrarea de capatai a lui Gaudi, inca neterminata. Nu te simti dezarmata de coada pentru urcarea cu liftul pana in varful turnurilor. Merge repede, iar privelistea din varf iti va taia respiratia!
De asemenea, nu rata: casa Battlo, opera simbolica a lui Antonio Gaudi, aflata in vecinatatea popularului Passeig da Gracia, parcul Guell - un miracol modernist al secolului trecut, Casa Mila supranumita La Pedrera, un punct de cotitura in istoria arhitecturii - Gaudi a construit-o fara pereti de sustinere, muntele Montjuic, din varful caruia poti lua telefericul care te va purta peste toata regiunea de coasta a Barcelonei.
Cu siguranta sotul tau va dori sa vada celebrul stadion Camp Nou, unde evolueaza FC Barcelona, iar tu te vei delecta cu parcul de distractii de pe dealul Tibidabo.
Pentru shopping, in afara de magazinele de pe Rambla, trebuie neaparat sa vizitezi El Corte Ingles, cel mai mare lant de mall-uri din Spania.
O seara trebuie dedicata neaparat unei vizite la Museul National de Arta Catalana gazduit de Palau Nacional. Si nu neaparat ca sa vizitati muzeul, ci ca sa vedeti celebrele fantani muzicale din Barcelona!


Soarele care lumineaza strazile si plajele din Barcelona pe tot parcursul anului este un companion minunat pentru o calatorie la Barcelona. Caldura lui placuta ii ajuta pe indragostiti sa se bucure de multe iesiri in aer liber.
Ce poate fi mai frumos decat sa mananci intr-o gradina de vara sub cerul liber, sa mergi la spectacol pe stadion si sa te bucuri de natura in timp ce soarele isi trimite razele calduroase ca sa te rasfete? Da, cred ca am gasit raspunsul: Barcelona Aquarium este un tunel lung de 80 de m unde trebuie sa ajungi ca sa vezi pestii din acvariu.
Dupa acest dus rece, centrul Barcelonei cu al sau parc Ciutadella este perfect pentru petrecerea timpului in aer liber. Lacul, aleile lungi si intortocheate precum si alte numeroase atractii de strabat 70 de acrii te relaxeaza si iti sa un sentiment de multumire sufleteasa.



Transportul in Barcelona
Datorita bunei organizari a transportului in comun, in Barcelona se poate ajunge cu mare usurinta in orice punct al orasului. Numarul mare de autobuze completeaza liniile de metrou si liniile de trenuri locale (Ferrocarils de la Generalitat).
Biletele pot fi achizitionate de la automatele din statiile de metrou cat si de la soferii autobuzelor si sunt valabile pentru toate mijloacele de transport in comun: autobuze locale si regionale, metrou si pentru unele servicii de tren regionale.
Transport cu metroul: Metroul din Barcelona este o parte importantă a sistemului de transport în comun din Barcelona. Cele cinci linii care impanzesc orasul se despart la Placa de Catalunya.
Orar de functionare:
In zilele lucratoare: 05:00 – 24:00
Vineri, sambata: 05:00 – 02:00
De sarbatori: 06:00 – 24:00.





Transportul cu taxi: Taxiurile de culoare galben – negru sunt comode si nu foarte scumpe. Taximetristii in general nu vorbesc limba engleza dar masinile sunt dotate cu aparate de taxat. E bine de stiut ca in cazul transportului bagajelor mai voluminoase tariful este mai mare cu 50%. Bacsisul este binevenit, dar acest lucru in Barcelona nu este o regula, deci fiecare  turist procedeaza dupa bunul plac.
Numere de telefon ale firmelor de taximetrie:
Tel. 93 225 00 00; 93 490 22 22; 93 330 08 04; 93 212 22 22; 93 358 11 11; 93 300 38 11.
Pentru persoanele cu handicap locomotor: tel. 93 358 11 11.

Transportul cu autobuzul
Autobuzele de noapte  intre orele 23:00 si 04:00 din Placa Catalunya circula din 30 in 30 minute.
Pentru vizitarea orasului cel mai indicat este Barcelona Bus Turistic. Cele doua linii, linia rosie (tur in zona nordica) si linia albastra (tur in zona sudica) cuprind toate obiectivele turistice importante ale orasului, muzee. Pretul unui bilet pentru o zi este 17 Euro iar pentru doua zile 21 Euro. Intr-un anumit loc cele doua autobuze se intersecteaza, iar turistii pot schimba autobuzele pentru a vizita ambele rute. Daca timpul va permite va puteti inscrie la excursia de o zi  cu autobuzul in Figueres, la muzeul Dali, pretul biletului este 58 Euro cu Catalunya Bus Turistic.



Transportul cu tramvaiul
In afara de cele sase linii moderne de tramvai din Barcelona, din anul2004 exista si linia albasta, tramvaiul nostalgic ( Tramvia Blau ) care circula intre Placa John F. Kennedy si Placa Dr. Andreu. De aici cu telecabina se poate ajunge pe varful muntelui Tibidabo. Tramvaiul circula din 20 in 20 minute intre orele 7:45 si 20:50.

Transportul cu telecabina (Funicular de Tibidabo): Leaga parcul de distractii Tibidabo cu statia metroului nostalgia din piata Dr. Andreu. Din luna mai pana in septembrie circula din 30 in 30
minute.

  
Transportul cu autoturismul
 

Marea atentie daca conduceti in Barcelona! Pe strada principala Diagonal circulatia se desfasoara pe mai multe benzi intr-o aglomeratie infernala. Loc de parcare chiar si toamna sau iarna este imposibil de gasit. Sunt foarte multe masini iar locurile de parcare sunt insuficiente.Daca parcati intr-un loc nepermis masina este ridicata in cateva minute.Acest lucru este valabil si pe muntele Montjuic.


Cum ajungi de la aeroport in oras la Barcelona
Daca zburati cu WizzAir, puteti sa achizitionati un transfer cu microbuzul pana la destinatia dorita (hotel / apartament / la cineva acasa) la pretul de 76 de lei. Exista si legaturi feroviare intre aeroport si centrul Barcelonei (ajunge la gara Sants in 18 minute), biletul costa 3,15 euro. Autobuzul 46 merge pana in Plaça Espanya, dar si un Aerobus care merge in Plaça Catalunya (mai scump). Vara te poti congela in Aerobus, asa ca ia-ti ceva gros cu tine

Unde sa dormi in Barcelona 

Preturile la hoteluri si guesthouse-uri au crescut foarte mult in Barcelona, asa ca multi turisti (mai ales daca vin in gasca mai mare) gasesc ca apartamentele sunt cea mai buna alegere.

Ca hosteluri, unul dintre cele mai bune este Barcelona Garden House Hostel care ofera camere duble la circa 50 de euro sau locuri in camere cu 6-8 paturi pe la vreo 15-20 de euro. Putin mai scump este No Worries, dar la fel de fain.
O alta optiune este sa folosesti site-ul Airbnb pentru a inchiria direct de la oameni, de multe ori, locuind cu ei in casa, dar, evident, avand camera si, eventual, baia ta.
Daca sunteti o gasca mai mare, cel mai bine este stati intr-un apartament. Sunt zeci si sute de site-uri care ofera apartamente, nu am vreun site pe care sa-l recomand. In schimb, uitati-va cu atentie la amplasare – ar fi bine sa fie aproape de zona centrala sau foarte aproape de vreo statie de metro!

Unde sa mananci in Barcelona

Chiar daca e putin mai scump, nu rata sa te duci intr-o seara in zona restaurantelor de sea food de la Barceloneta. Sunt zeci de restaurante oferind paella, scoici, crabi si alte produse ale marilor. Nu fi timid si cere un discount ca poti primi rapid – fie o cana moca cu sangría, fie vreo scoica ieftina :). In rest, poti gasi restaurante pe Avenida del Parallel unde meniul zilei costa cam 9-10 euro.  Evident, vei gasi si marocani sau turci care vand chebap ieftin sau gyros grecesc. Barurile de tapas din cartierul Eixample pot avea niste tapas (gustari) la preturi rezonabile

Avertisment
Barcelona este cunoscuta drept capitala hotilor de buzunare. Atacurile violente sunt rare, dar oricum, evitati zonele intunecate si pustii noaptea si fiti foarte atenti la lucrurile pe care le detineti, mai ales in zone foarte aglomerate (gen Ramblas). Personal, nu am avut niciodata vreo problema, dar e mai bine sa fi mai atent decat esti in mod normal.


     Calatorie placuta !

miercuri, 12 noiembrie 2014

Păreri și sfaturi despre Disneyland Paris

 


Oricand de-a lungul anului este un moment potrivit pentru a simti magia Disneyland Paris. Petreceti cel putin 2 -3 zile in parc pentru a va bucura din plin de toate atractiile!

 Există 5 ţinuturi vrăjite în Disneyland, iar cel mai fericit dintre ele este Fantasyland. Aici, poveştile care l-au inspirat pe Disney prind viaţă. Dacă vrei să retrăieşti visurile copilăriei, intră în Castelul Frumoasei din Pădurea Adormită sau însoţeşte-l pe Pinocchio în încercarea de a deveni un băieţel adevărat.
Adventureland este ţinutul celor care iubesc acţiunea. Odată ajuns la poarta Tărâmului Aventurilor, pregăteşte-te să lupţi alături de Indiana Jones sau să-i înfrunţi pe piraţii din Caraibe.
Dacă vrei să te întorci în timp, pe vremea când Walt Disney era copil, fă o plimbare pe Main Street, U.S.A. Ospitalitatea micului orăşel din anii 1900 te va cuceri în timp ce treci pe lângă magazinele în stil victorian sau te bucuri de un tur în tramvaiul tras de cai.

Main Street Este strada principala, care incepe chiar de la intrarea in parc.Aici gasesti magazine cu suveniruri, costume de printese si printi, jucarii si multe dulciuri, toate cu tema Disney! Dupa Piata Centrala urmeaza faimosul Castel Disney. Chiar in dreapta castelului, este „ Royal Castle Stage”, unde in permanenta un personaj de poveste da autografe. Oriunde si in orice moment poti intalni unul dintre personajele foarte cunoscute , poti lua autograf  de la Mickey Mouse sau oricare alt personaj. Aceasta este zona cu cea mai buna vizibilitate pentru cei care doresc sa vada Marea Parada!!

 Fantasyland,  este zona celor mici, care intra usor in pielea personejelor si care cred ca sunt in tara minunilor faimoasei Alice! Recomand spectacolul „It’s a small world”, care iti ofera posibilitatea sa faci o croaziera in jurul lumii, cu muzica si dansuri realizate de papusi! Printre multe altele, poti sa vezi aici : „Les voyages de Pinocchio”, unde vei fi uimit sa vezi holograma unei zane!Este chiar fantastic!

 Adventureland este destinat celor care isi doresc senzatii mai tari. In afara de mountainrusse  si de plimbarea prin parcul cu surprize (poti fi atacat de captain  Hook!), cea mai mare atractie o reprezinta spectacolul „Piratii din Caraibe”!

 Frontierland, este zona destinata lui Pocahontas si satului indian. Merita croaziera cu vaporul pe lac, de unde poti sa vezi fantanile arteziene dar si marea atractie „Big Thunder Mountain”, care te duce cu gandul la minele de aur din sec IX si te poti plimba cu trenul pe „riscanta” cale ferata din mina!

 Dacă vrei să explorezi ţinuturile romantice din jurul lumii lui Disney, trebuie să ştii că Seine-et-Marne este o regiune în care arta, cultura şi istoria sunt la ele acasă, iar satele medievale cu peisaje idilice şi castele impresionante te aşteaptă la tot pasul.

 Backlot, este zona incitanta a actiunii si a efectelor  speciale :Armageddon si Fulger McQueen vor face spectacol pentru tine!

 Production,   este locul unde vezi cum se fac filmele. Este o excursie fascinanta in studiourile de filmare si vezi „live” cum se face o scena de filmare.Vei fi avertizat ca poti fi improscat!!!

 Toon Studio,   este locul unde personajele de desene animate pot capata „ viata”!Descoperi lumea animatiei. Mai mult de atat, aici te asteapta Crush’s Coaster si Covoarele zburatoare peste Agrabah!!  

 Front Lot,  aici te vei bucura la maxim de atmosfera din spatele platoului de filmare !

 

 In parcul Disneyland Paris ai posibilitatea sa te cazezi la unul dintre cele 6 hoteluri aflate in incinta parcului. Hotelurile din interiorul parcului sunt fireste foarte aproape si in plus te poti intalni cu personajele Disney ! Hotelurile din afara parcului Disneyland Paris au inclus in tarif si transferul cu autobuzul catre si dinspre parc . Autobuzele pleaca la fiecare 20 de minute si voiajul nu dureaza mai mult de 15 minute.

 Daca preferi alta varianta decat cea recomandata mai sus si anume: „pachet Disneyland Paris”, atunci va fi necesar sa cumperi biletele de intrare in parc. Cum Disneyland Paris include 2 parcuri si anume Disneyland si Walt Disney Studios, este bine sa te hotarasti pe care dintre ele doresti sa il vizitezi . Parcul Disneyland este destinat in principal fetitelor iar Walt Disney Studios este mai apreciat de baietei.

 In interiorul parcurilor sunt multe restaurante, de la fast food pana la retstaurante “a la carte” sofisticate. 

Hoteluri:

Hotel Disneyland 4*.New York 4*. Davy Crockett Ranch 2*.Newport Bay Club 3*. Sequoia Lodge 3*

Cheyenne 2*.Santa Fe 2*.Radisson Blu 4*. Vienna Magic Circus 4*. Vienna Dream Castle 4*.

Adagio City Val d'Europe 3*. Algonquin's Explorers 3*. Kyriad 3*. L'Elysee Val d'Europe 3*

 Fastpass ofera posibilitatea de a intra la un obiectiv fara a mai sta la coada. Exista trei categorii de Fastpass:
-Fastpass standard: este gratuit si oricine detine un bilet de intrare in parc poate avea acces la un astfel de Fastpass. Multe obiective din parc au un automat in care introducand biletul de intrare, acesta iti inapoiaza biletul insotit de o alta cartela pe care se specifica ora la care ai acces la acel obiectiv.
-Disney Hotel Fastpass: se acorda gratuit celor care sunt cazati la hotelul Disneyland; un tichet de persoana/zi.
-VIP Fastpass: se acorda gratuit celor care sunt cazati in camere tip Castle Club, Empire State Club sau Suite in cadrul unuia din hotelurile Disney's Sequoia Lodge, Disney's Hotel New York si Disneyland Hotel.

 Servicii suplimentare care se pot rezerva in agentie:

-in parc: mic dejun, dejun, cina sau ziua de nastere cu personajele Disney, etc.-in imprejurimi: excursie de o zi la Paris, Paris by night, Sea Life Aquarium, etc.

* Gaumont Multiplex - 15 sali de cinematograf si o sala IMAX (cu cele mai bune efecte tridimensionale din lume);
* Barul Billy Bob`s: concerte live, petreceri rock`n`roll;
* Hurricanes Nightclub: discoteca cu intrare gratuita pentru turistii cazati la hotelurile din Disney Village;
* Plimbare cu balonul cu aer cald, "Panoramagic", cel mai mare balon din lume, ce ridica simultan 30 de pasageri la 100 m inaltime;
* Nex Arcade - 1.500 m patrati dedicati in exclusivitate jocurilor (jocuri online, billiard, bowling, simulatoare, racing, foosball, jocuri video etc);
* Climbing la intrarea in Disney`s Davy Crockett Ranch;
* Teren de golf cu 27 de gauri;
* 2 terenuri de tenis de camp;
* patinoar;
* echitatie (inclusiv ponei) la Disney`s Davy Crockett Ranch si Disney`s Hotel Cheyenne;
* canoe, barci, hidrobiciclete la Marina Del Rey .
- See more at: http://www.turistik.ro/franta/paris-disneyland#sthash.57uMEfOi.dpuf
lte facilitati:
* Gaumont Multiplex - 15 sali de cinematograf si o sala IMAX (cu cele mai bune efecte tridimensionale din lume);
* Barul Billy Bob`s: concerte live, petreceri rock`n`roll;
* Hurricanes Nightclub: discoteca cu intrare gratuita pentru turistii cazati la hotelurile din Disney Village;
* Plimbare cu balonul cu aer cald, "Panoramagic", cel mai mare balon din lume, ce ridica simultan 30 de pasageri la 100 m inaltime;
* Nex Arcade - 1.500 m patrati dedicati in exclusivitate jocurilor (jocuri online, billiard, bowling, simulatoare, racing, foosball, jocuri video etc);
* Climbing la intrarea in Disney`s Davy Crockett Ranch;
* Teren de golf cu 27 de gauri;
* 2 terenuri de tenis de camp;
* patinoar;
* echitatie (inclusiv ponei) la Disney`s Davy Crockett Ranch si Disney`s Hotel Cheyenne;
* canoe, barci, hidrobiciclete la Marina Del Rey
- See more at: http://www.turistik.ro/franta/paris-disneyland#sthash.57uMEfOi.dpuf
Adresa: casuta postala 100- 77, Marne-la-Vallée
Tel:+33 1 60 30 60 30
Email: message_edl-admin@dlp.disney.com
Tematica:o lume de basm  cu personaje de desene animate Walt Disney.
Se adreseaza: atat copiilor cat si adultilor.
- See more at: http://www.turistik.ro/franta/paris-disneyland#sthash.57uMEfOi.dpuf
* Gaumont Multiplex - 15 sali de cinematograf si o sala IMAX (cu cele mai bune efecte tridimensionale din lume);
* Barul Billy Bob`s: concerte live, petreceri rock`n`roll;
* Hurricanes Nightclub: discoteca cu intrare gratuita pentru turistii cazati la hotelurile din Disney Village;
* Plimbare cu balonul cu aer cald, "Panoramagic", cel mai mare balon din lume, ce ridica simultan 30 de pasageri la 100 m inaltime;
* Nex Arcade - 1.500 m patrati dedicati in exclusivitate jocurilor (jocuri online, billiard, bowling, simulatoare, racing, foosball, jocuri video etc);
* Climbing la intrarea in Disney`s Davy Crockett Ranch;
* Teren de golf cu 27 de gauri;
* 2 terenuri de tenis de camp;
* patinoar;
* echitatie (inclusiv ponei) la Disney`s Davy Crockett Ranch si Disney`s Hotel Cheyenne;
* canoe, barci, hidrobiciclete la Marina Del Rey .
- See more at: http://www.turistik.ro/franta/paris-disneyland#sthash.57uMEfOi.dpuf

Gaumont Multiplex - 15 sali de cinematograf si o sala IMAX (cu cele mai bune efecte tridimensionale din lume); - See more at: http://www.turistik.ro/franta/paris-disneyland#sthash.57uMEfOi.dpuf
lte facilitati:
* Gaumont Multiplex - 15 sali de cinematograf si o sala IMAX (cu cele mai bune efecte tridimensionale din lume);
* Barul Billy Bob`s: concerte live, petreceri rock`n`roll;
* Hurricanes Nightclub: discoteca cu intrare gratuita pentru turistii cazati la hotelurile din Disney Village;
* Plimbare cu balonul cu aer cald, "Panoramagic", cel mai mare balon din lume, ce ridica simultan 30 de pasageri la 100 m inaltime;
* Nex Arcade - 1.500 m patrati dedicati in exclusivitate jocurilor (jocuri online, billiard, bowling, simulatoare, racing, foosball, jocuri video etc);
* Climbing la intrarea in Disney`s Davy Crockett Ranch;
* Teren de golf cu 27 de gauri;
* 2 terenuri de tenis de camp;
* patinoar;
* echitatie (inclusiv ponei) la Disney`s Davy Crockett Ranch si Disney`s Hotel Cheyenne;
* canoe, barci, hidrobiciclete la Marina Del Rey
- See more at: http://www.turistik.ro/franta/paris-disneyland#sthash.57uMEfOi.dpuf
Adresa: casuta postala 100- 77, Marne-la-Vallée
Tel:+33 1 60 30 60 30
Email: message_edl-admin@dlp.disney.com
Tematica:o lume de basm  cu personaje de desene animate Walt Disney.
Se adreseaza: atat copiilor cat si adultilor.
- See more at: http://www.turistik.ro/franta/paris-disneyland#sthash.57uMEfOi.dpuf

PROMOVEAZA-TE AICI: Pentru operatorii de turism: Turistik te promoveaza targetat, doar pe destinatiile tale de interes, la costuri minime. Citeste aici.

Despre Paris-Disneyland

Web:http://www.disneylandparis.co.uk/index.xhtml
Websites pentru fani:
http://www.clickmagique.com/
http://www.dlp.info/

Localizare: Paris
Adresa: casuta postala 100- 77, Marne-la-Vallée
Tel:+33 1 60 30 60 30
Email: message_edl-admin@dlp.disney.com
Tematica:o lume de basm  cu personaje de desene animate Walt Disney.
Se adreseaza: atat copiilor cat si adultilor.
- See more at: http://www.turistik.ro/franta/paris-disneyland#sthash.57uMEfOi.dpuf

Alte facilitati:
* Gaumont Multiplex - 15 sali de cinematograf si o sala IMAX (cu cele mai bune efecte tridimensionale din lume);
* Barul Billy Bob`s: concerte live, petreceri rock`n`roll;
* Hurricanes Nightclub: discoteca cu intrare gratuita pentru turistii cazati la hotelurile din Disney Village;
* Plimbare cu balonul cu aer cald, "Panoramagic", cel mai mare balon din lume, ce ridica simultan 30 de pasageri la 100 m inaltime;
* Nex Arcade - 1.500 m patrati dedicati in exclusivitate jocurilor (jocuri online, billiard, bowling, simulatoare, racing, foosball, jocuri video etc);
* Climbing la intrarea in Disney`s Davy Crockett Ranch;
* Teren de golf cu 27 de gauri;
* 2 terenuri de tenis de camp;
* patinoar;
* echitatie (inclusiv ponei) la Disney`s Davy Crockett Ranch si Disney`s Hotel Cheyenne;
* canoe, barci, hidrobiciclete la Marina Del Rey 


Aventuri:  The Twilight Zone Tower of Terror, Crush`s Coaster, Space Mountain - Mission 2, Rock-n Roller Coaster (coloana sonora - Aerosmith), Big Thunder Mountain, Indiana Jones and the Temple of Peril, Star Tours;
Noua atractie 2010  STICH LIVE - este prima de acest gen din ume, utilizand cele mai recente descoperiri in ceea ce priveste animatia computerizata in timp real.


Programul general de functionare este intre 10:00 am - 7:00 pm, insa pentru anumite perioade sau evenimente speciale puteti consulta programul pentru anul 2010 aici:

http://news.disneylandparis.co.uk/calendar/index.xhtml?
Celebrarea Craciunului - incepand cu 7 NOIEMBRIE 2010,  cu programe diferite in functie de zile, evenimente deosebite:

http://disney-village.disneylandparis.co.uk/latest-news/index.xhtml


 Cost.Pana pe data de 08/11/2010 costul unui bilet este aproximativ 48 lire/ adult si 41 /lire pentru copii, insa exista numeroase oferte speciale, de exemplu poti obtine un bilet pentru o zi - gratuit, daca achizitionezi un bilet pentru 2,3 sau 4 zile. Tariful de cazare la oricare din hotelurile apartinand Disney Village include si pretul biletului de acces, astfel incat puteti obtine discount-uri avantajoase pentru ambele facilitati.
Exista numeroase oferte speciale cu discount-uri de 15 - 40 % pentru diverse facilitati, pentru perioade diferite ale anului astfel incat consultati site-ul oficial  inainte de a va planui vacanta.

Tips.Un sfat pentru parinti: nu este recomandat sa mergeti cu copii sub 5 - 6 ani la Disney, deoarece la un numar destul de mare de atractii, acestora le este masurata inaltimea si nu sunt lasati la joaca daca nu corespund cerintelor.
Cea mai buna perioada de vizitare a parcurilor este in timpul saptamanii (in afara sarbatorilor legale si vacantelor scolare) in lunile Mai - Iunie si Septembrie - Octombrie. Acest lucru va va oferi reduceri speciale si va va feri de aglomeratie.
Oricum, veti avea nevoie de cel putin 2 zile pentru un tur mai mult sau mai putin complet al parcurilor.


Cazare: In Paris, legatura cu parcul se face  prin intermediul trenului sau metroului (15 - 25 euro/ bilet):
Tarife:

38/euro/cam/noapte - Hipotel Paris Belleville (Paris, 21, rue du Vicq d`Azir);

42/euro/cam/noapte - Hotel Jarry ( Paris, 4, rue Jarry);

Oferte incepand cu 29 euro/pers/ noapte - 50 euro/noapte (2, 3, 4 *), aflate in Marne de Valle puteti gasi la numeroasele hoteluri aflate in apropierea parcului de distractii (My Suiteinn Lognes, Chanteloup Hotel, Comfort Inn Chelles, Residhome Prestige Val d`Europe etc).Aceste oferte sunt foarte avantajoase daca doriti sa vizitati si altceva decat parcul de distractii, insa daca scopul calatoriei dumneavoastra este doar Disneyland puteti sa apelati la ofertele extrem de interesante oferite de Disneyland Resort, economisind atat tarifele platite pentru alte mijloace de transport, cat si pentru cazare si biletele de acces in parc: aproximativ 90 - 100 euro/adult. Deasemenea hotelurile pun la dispozitia turistilor curse regulate cu autobuzul pana la intrarea parcului.
Transport.De la:Charles de Gaulle International Airport: TGV - terminal 2 - o calatorie de 10 min pana la resortul Disneyland (exista conexiuni cu TGV-ul catre Marne-la-Vallée Chessy din peste 25 de orase ale Frantei);
Orly Airport: un tramvai sau troleibuz catre Marne la Valle (numarul 4, linia A);
Un bilet pentru a utiliza serviciu de transport in comun costa aproximativ 17 euro/ adult si 13/euro pentru copii intre 3 ai 11 ani. (operator VEA- curse regulate intre cele 2 aeroporturi si resort).
Insa cel mai avantajos mijloc de transport catre Disneyland este trenul (statie: Marne-la-Vallee Chessy).
Serviciul de transfer al pasagerilor de la aeroport la Disneyland Resort, Disneylandparis.airport-shuttle.com, va ofera pentru 50 euro/pers, 25 euro/pers (grup 2-3), 20 euro/ pers (grup > 4 persoane) transportul de la unul dintre cele doua aeroporturi catre centrul orasului sau Disney Village.
Web:http://www.disneylandparis.co.uk/index.xhtml
Websites pentru fani:
http://www.clickmagique.com/
http://www.dlp.info/
Localizare: Paris
Adresa: casuta postala 100- 77, Marne-la-Vallée
Tel:+33 1 60 30 60 30
Email: message_edl-admin@dlp.disney.com
Tematica:o lume de basm  cu personaje de desene animate Walt Disney.





Distractie Placuta!
lte facilitati:
* Gaumont Multiplex - 15 sali de cinematograf si o sala IMAX (cu cele mai bune efecte tridimensionale din lume);
* Barul Billy Bob`s: concerte live, petreceri rock`n`roll;
* Hurricanes Nightclub: discoteca cu intrare gratuita pentru turistii cazati la hotelurile din Disney Village;
* Plimbare cu balonul cu aer cald, "Panoramagic", cel mai mare balon din lume, ce ridica simultan 30 de pasageri la 100 m inaltime;
* Nex Arcade - 1.500 m patrati dedicati in exclusivitate jocurilor (jocuri online, billiard, bowling, simulatoare, racing, foosball, jocuri video etc);
* Climbing la intrarea in Disney`s Davy Crockett Ranch;
* Teren de golf cu 27 de gauri;
* 2 terenuri de tenis de camp;
* patinoar;
* echitatie (inclusiv ponei) la Disney`s Davy Crockett Ranch si Disney`s Hotel Cheyenne;
* canoe, barci, hidrobiciclete la Marina Del Rey
- See more at: http://www.turistik.ro/franta/paris-disneyland#sthash.57uMEfOi.dpuf
Web:http://www.disneylandparis.co.uk/index.xhtml

PROMOVEAZA-TE AICI: Pentru operatorii de turism: Turistik te promoveaza targetat, doar pe destinatiile tale de interes, la costuri minime. Citeste aici.

Despre Paris-Disneyland

Web:http://www.disneylandparis.co.uk/index.xhtml
Websites pentru fani:
http://www.clickmagique.com/
http://www.dlp.info/

Localizare: Paris
Adresa: casuta postala 100- 77, Marne-la-Vallée
Tel:+33 1 60 30 60 30
Email: message_edl-admin@dlp.disney.com
Tematica:o lume de basm  cu personaje de desene animate Walt Disney.
Se adreseaza: atat copiilor cat si adultilor.
- See more at: http://www.turistik.ro/franta/paris-disneyland#sthash.57uMEfOi.dpuf

luni, 10 noiembrie 2014

Croaziera pe Marea Egee.



Croazierele au fost mereu un sector de lux în cadrul călătoriilor în străinătate pentru că nu sunt mulţi cei care vor şi pot să dea în jur de 500€ pentru o croazieră, fără să punem la socoteală preţul biletului de avion până în locul de unde începe aventura pe mare.

Alternativa low-cost  a unei croaziere de lux, este un boat trip de o zi, pe Marea Egee.

 
În fiecare zi, la ora 10.00, din portul pentru yachturi din Pefkohori câteva vase pleacă în croazieră pe Marea Egee. Pentru o zi de distracţie, cu prânz inclus, transfer de la hotel şi oprire în 3 golfuri, nu trebuie să dai decât 35€. De fapt, preţurile afişate în pliantele agenţiilor de turism locale






 La bordul unui vas desprins din poveştile cu piraţi şi comori ascunse în adâncurile mării, grecii au grijă ca preţ de 6-7 ore să ai parte de o zi plină.





 Croaziera la Golful Toroneu –  Se fac opriri in portul Neo Marmaris, pentru eventuale cumparaturi si vizitarea statiunii, iar apoi in golf unde e program de voie, inclusiv scaldatul :)


Bineinteles, sunt mult mai multe statiuni extraordinare pe acest brat al peninsulei Halkidiki, insa discutia despre ele este rezervata unei alte sectiuni. O excursie de la una dintre statiunile din zona bratului Kassandra pana la Sithonia dureaza in jur de 1 ora si 30 de minute, mai mult sau mai putin, in functie de statiunea unde sunteti cazati.


Plajele din Halkidiki sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind cele mai bune plaje din Grecia, datorita faptului ca se aseamana cu plajele tropicale. Particularitatea acestora reprezinta faptul ca se imbina armonios plajele paradisiace cu vegetatia forestiera densa, rezultand astfel unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.Cele 3 bratele (Kassandra, Sithonia si Athos) sunt marginite de plaje minunate, pe placul tuturor turistilor, de la cei care isi doresc sa faca plaja relaxandu-se sub razele soarelui, pana la cei care iubesc sporturile pe plaja si apa.


 Plajele din Sithonia se remarca prin nisip alb si fin, ape turcoaz si limpezi precum cristalul. Aici, te poti izola linistit pe una din plajele izolate si accesibile pentru putini turisti, marea majoritate fiind goale in perioada de extrasezon. Pe bratul Sithonia exista un numar de 13 plaje premiate cu „Blue Flag”

  
Neos Marmaras: plaja lunga, cu nisip fin si ape putin adanci, bine dezvoltata turistic, fiind recomandata pentru familiile tinere. Se desfasoara in sudul statiunii si continua pana la Plaja Porto Carras. Se poate admira o panorama a satului descrescatoare (de la dealuri pana la mare).


                                 Distractie Placuta !
Obiective turistice Kassandra - Halkidiki

Turul Bucurestiului. Atractii si obiective turistice in Bucuresti.



  

Ateneul Roman


  C. Esarcu, V.A Ureche si N. Kretulescu au infiintat in 1865 institutia Ateneul Roman cu scopul "inzestrarii poporului cu cunostinte folositoare". Pentru a strange banii necesari pentru constructia cladirii s-a apelat la colecta publica avand motto-ul "Dati un leu pentru Ateneu". In 1886 a inceput constructia dupa planurile arhitectului francez Albert Galleron si a fost inaugurata la 14 februarie 1888. Aici isi are sediul Filarmonica "G. Enescu" si tot aici au evoluat unii dintre cei mai de seama dirijori si solisti interpreti ai veacului XX: Erich Kleiber, Sergiu Celibidache, Ionel Perlea, Herbert von Karajan, Dinu Lipatti, Arthur Rubinstein, Pablo Casals, Yehudi Menuhin. 

Opera

  Desi in Romania manifestari ale genului liric dateaza inca din secolul XIX cladirea Operei Romane este o constructie relativ noua (1953) ridicata dupa planurile arhitectului Octav Doicescu. Are o capacitate de 2200 locuri, deasemenea gazduieste la ultimul etaj Muzeul Operei in care sunt expuse documente, fotografii, costume ilustrand dezvoltarea acestui gen artistic in Romania. In fata cladirii se afla statuia marelui muzician George Enescu, o sculptura in bronz de Ion Jalea.

 Parcul Cismigiu

  Pe locul actualului parc pe vremea lui Alexandru Ipsilanti se gasea o mare balta, numita balta lui Dura negutatorul. Numele actual l-a capatat de la mai marele peste cismele (cismigiu) care isi avea casa in apropiere. In 1847 sub indrumarea peisagistului vienez Carl F.W.Meyer au inceput lucrarile de amenajare, iar in anul 1854 a avut loc inaugurarea oficiala. Gradina impresioneaza si astazi prin aranjamentele florale, colectia deosebita de material dendrologic, aici gasindu-se unele exemplare declarate arbori ocrotiti. Cismigiul nu este niciodata pustiu, vara fiind cautat pentru racoare, vegetatie si lacul sau intesat cu barci si care iarna devine un patinoar natural. 

 Cercul Militar National

  Cladirea Cercului Militar National a fost construita in anul 1912 dupa planurile arhitectilor D. Maimarolu, V. Stefanescu si E. Doneaud, fiind tributara stilului neoclasic francez. Are interioare somptuoase care au gazduit de-a lungul timpului baluri, reuniuni si, in zilele noastre, expozitii de pictura, sculptura lansari de carte, etc. Desi locul acesta are o istorie interesanta putina lume o cunoaste. Primul indiciu este fantana din fata Cercului Militar National care se numeste Sarindar, dupa numele bisericii ctitorita probabil de Matei Basarab, mult mai tarziu, pe la sfarsitul secolului XVIII-lea era vestita pentru icoana Fecioarei, facatoare de minuni. Reconstruita de mai multe ori, biserica a fost afectata grav de cutremurul de la 1838, ruinandu-se apoi incet, incet.

 Casa de Economii si Consemnatiuni

  CEC-ul ca institutie a fost infiintat in anul 1864 printr-o lege initiata de catre Alexandru Ioan Cuza. La inceput a functionat in diverse imobile, dupa care in anul 1875 s-a inceput construirea unui sediu propriu. Pe locul in care se afla azi CEC-ul se gasea atunci biserica Sf. Ioan cel Mare care a fost demolata pentru a face loc primei constructii. CEC-ul se dezvolta rapid astfel incat vechiul sediu devine neincapator, astfel se hotareste demolarea vechiului sediu si pe acelasi loc s-a inceput constructia actualului sediu, dupa planurile arhitectului francez Paul Gottereau. Inceputul lucrarilor a fost marcat printr-o ceremonie care a avut loc la 8 iunie 1897 printre participanti numarandu-se familia regala, membri ai guvernului, membri din consiliul de administratie CEC, arh. Paul Gottereau. Constructia a fost terminata in anul 1900 si de atunci CEC-ul a functionat in aceasta cladire fara a se face alte modificari notabile.

Biserica Stavropoleos

  Ascunsa printre cladiri mai inalte, biserica Stavropoleos se afla in spatele fostului Palat al Postelor (actualul Muzeu National de Istorie). Biserica mica si foarte frumoasa, a fost construita de un calugar grec pripasit pe meleagurile noastre, pe nume Ioanichie. Este un lacas cu cele mai reprezentative si excelente influente ale artei brincovenesti tirzii. Coloanele de piatra, piedestalele, capitelurile, pridvorul cu balustrada incinta ochiul prin mestesugul sculpturilor cu motive vegetale sau animale. Cutremurele de-a lungul anilor, dar mai ales "cel mare" din 1802 si apoi cel din 1838 ii provoaca mari stricaciuni, darimindu-i chiar turla de deasupra naosului. Restaurarea incepe abia pe la 1900, sub conducerea arhitectului Ion Mincu, el lucrind cu sarg pina in anul mortii sale 1912; finalizarea lucrarii o face un elev de-al sau arh. Alexandru Zagoritz.

 Hanul Manuc

  In vechiul targ al Bucurestilor, incepand de pe la 1700, au existat cateva zeci de hanuri, unul mai pitoresc decat altul, ce au cunoscut o adevarata epoca de glorie, timp de aproape doua veacuri. Dupa originea ori starea sociala a ctitorului si dupa specificul acestor asezaminte comerciale, hanurile bucurestene de altadata au fost numite "domnesti", "manastiresti" sau "bisericesti", "boieresti" si "negutatoresti", desi toate aveau aceeasi menire economica, In cuprinsul vechiului targ. in cea din urma categorie istoricii au asezat si "Hanul lui Manuc", de departe una dintre cele mai faimoase constructii de acest gen din Valahia, nu numai datorita dimensiunilor sale impunatoare, ci si prin figura ctitorului sau, legendarul "Manuc Bey". Iata, pe scurt, povestea controversatului personaj istoric si a hanului care si poarta numele pana in ziua de astazi. 

 Curtea Veche

  Curtea-Veche, astazi un complex de ruine de fortificatii, incaperi si fundatii medievale aflate intre Calea Victorieisi strada Halelor si bulevardul I.C. Bratianu este probabil unul din cele mai importante si mai vechi monumente din Bucuresti. Adesea ignorate datorita starii de paragina si abandonare de care sufera de altfel intreg centrul istoric al Bucurestiului si al dificultatii gasirii sale, ruinele de la Curtea-Veche au fost pentru mult timp neglijate cu exceptia catorva cercetari arheologice. In prezent insa, aceasta situatie incepe sa se amelioreze odata cu demararea proiectelor de renovare si reabilitare a vechiului Bucuresti, iar vizitarea Curtii-Vechi redevine treptat o calatorie fascinanta in trecutul intortocheat si ascuns al Bucurestiului. 

 Catredala patriarhala

  Construirea bisericii Patriarhiei o incepe voievodul Constantin Serban Basarab in anul 1656, dar va fi terminata mult mai tirziu de un urmas al sau, Radu Leon, abia in 1668 si poarta hramul "Sf. Imparati Constantin si Elena". Dupa acest an, voievodul o ridica la rangul de Mitropolie a tarii, iar colinei pe care este amplasata bucurestenii ii vor spune Dealul Mitropoliei. Din asezamintele minastiresti ridicate odata cu biserica, n-a mai ramas decit o frumoasa si impunatoare clopotnita, zidita de Constantin Brincoveanu la inceputul domniei sale, in anul 1698. Mitropolia fiind o copie mai mare a bisericii lui Neagoe Basarab de la Curtea de Arges, are o nota de simplitate, robustete, echilibru. Arcadele coloanelor fatadei se sprijina pe un briu gros de piatra ce armonizeaza placut cu cele oarbe laterale; deasupra, turlele nu prea inalte dau aer impozant salasului de rugaciune.

 Palatul Parlamentului (Casa Poporului)

  Casa Poporului s-a construit pe fostul Dealul Spirii (dupa numele unui renumit doctor din zona) in anii `80, cind a inceput "urbanizarea " intregului cartier, la "indicatiile ctitorului de geniu". Ridicata pe o colina artificiala, Casa Poporului are o inaltime de 84m, (cuprinde 12 etaje) are o nota dominanta, impunatoare, iar cu suprafata sa de 330.000 de metri patrati, devine a doua cladire din lume dupa Pentagon. Aici a dorit Ceausescu sa fie resedinta presidentiei, a comitetului central al partidului comunist si al unor ministere. In forma de piramida fara virf (au fost probate citeva cupole, idee la care s-a renuntat) palatul cuprinde vaste holuri, coridoare lungi, nenumarate sali imense, iar cea mai mare se numeste Sala Unirii, cu o inaltime de 16 m si o suprafata de 2200 metrii patrati, aici aflandu-se cel mai mare candelabru din cladire, cu o greutate de trei tone si 7000 de becuri.

 Muzeul Satului


In primavara anului 1936 ia fiinta Muzeul Satului Romanesc, creatie colectiva a Scolii Sociologice Romane, infiintata si condusa de profesorul Dimitrie Gusti. Cel care s-a gindit prima oara la constituirea unei colectii de arta populara, a tipurilor de gospodarii taranesti si-a prezentarii lor in expozitii, a fost scriitorul Al. Odobescu cu mult timp in urma.
La deschiderea sa, muzeul cuprindea o suprafata de 5 ha si doar 30 de case taranesti, caracteristice diferitelor zone din tara. La amplasarea lor, au luat parte oameni de cultura, specialisti, 1100 de muncitori de diferite meserii si 130 de mesteri populari din satele locuintelor selectate. De-a lungul anilor, suprafata muzeului a crescut pina la circa 15 ha, iar numarul de constructii amplasate depaseste cifra de 300;din acestea peste 4 ha sint dotate cu tot necesarul unei gospodarii taranesti (ateliere, constructii anexe, biserici, etc).

Teatrul National

A fost ridicat intre 1846 si 1852, dupa planurile arhitectului Joseph Heft. Cladirea a fost demolata dupa avariile suferite din cauza bombelor germane din august 1944.
Pe 20 Decembrie 1973 a fost inaugurata noua cladire a Teatrului National cu trei sali de spectacol: Sala Mare, Sala Mica si Sala Atelier.
Arhitectura cladirii se inscria in modernismul anilor '60, dar a ramas neterminata la exterior. Forma de "palarie" care i-a devenit simbol, i-a fost fatidica.
Acesta pare sa fi fost motivul pentru care Ceausescu a cerut in 1978, remodelarea ei, atat la exterior, cat si la interior.

Lipscani

Este considerat inima Bucurestiului medieval. Acopera un mic labirint de strazi marginit de Calea Victoriei, Strada Doamnei, Bulevardul Bratianu si Strada Halelor.
Numele Lipscani vine de la cuvantul romanesc pentru negustorii din Leipzig - cei mai bogati si mai inventivi dintre comerciantii zonei.
Poti gasi aici numeroase cafenele, restaurante si magazine pitoresti in care sa-ti petreci timpul.

Muzeul National de Istorie a Romaniei
are un aspect imperial si adaposteste printre comorile sale "Closca cu puii de aur" - 22 de piese din aur incrustate cu pietre pretioase, bijuterii si vase despre care se crede ca au fost ingropate de ostrogoti in secolul al V-lea. Colectia cuprinde patru fibule (agrafe) care aduc cu o gaina cu trei pui.

Muzeul National de Arta al Romaniei

(inchis lunea -martea) se afla in fostul palat de iarna al regelui Carol I (domnitor intre 1866 - 1914). Aici sunt expuse lucrari originale ale celebrului sculptor roman Constantin Brancusi, precum si splendide piese de arta bisericeasca medievala.


Gradina Botanica

"Dimitrie Brandza" (inchisa lunea) a fost realizata in 1860 de catre celebrul medic roman Carol Davila. Initial amplasata vizavi de Facultatea de Medicina, a fost mutata in actualul amplasament in 1884 si a primit numele celebrului botanist Dimitrie Brandza, care a militat pentru supravietuirea ei. Se intinde pe 17 hectare si cuprinde un muzeu, sere, gradini amenajate si gradini naturale.


Monumentul Aviatorilor Romani

are ca piesa centrala silueta musculoasa a unui pilot, modelat dupa boxerul american Joe Louis. Impreuna cu Crucea Secolului (amplasata in Piata Charles de Gaulle) si Arcul de Triumf realizeaza Triunghiul Artei.

Muzeul Taranului Roman

(inchis lunea) a inceput ca o colectie de tesaturi traditionale in 1875 si a crescut treptat, ajungand una dintre cele mai originale expozitii de arta populara si obiecte traditionale nu numai din Romania, ci si din intreaga Europa. Amplasat intr-o cladire din anii 1930 in stil neoromanesc, muzeul adaposteste o colectie de obiecte ce ilustreaza simplitatea si diversitatea mostenirii rurale a tarii. Este ca o completare fireasca pentru Muzeul Satului.
Turul Bucurestiului cu autobuzul sau Bucharest City Tour

 Obiectivele turistice aflate pe traseu sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria, Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice.

Tarifele pentru turul Bucurestiului cu autobuzul sunt: 25 de lei pentru adulti si 10 lei pentru copii cu varsta intre 7 si 14 ani. Pentru cei mici care nu au implinit inca varsta de 7 ani si sunt insotiti de adulti transportul va fi gratuit. Biletele (cardurile, de fapt) pot fi cumparate din autobuz.
Linia va functiona intre orele 10 si 22, iar intervalul de succedare intre vehicule fiind de 15 minute. Traseul de 14 statii va fi parcurs in aproximativ 50 de minute iar biletul va fi valabil 24 de ore de la prima validare.


Distractie Placuta!

vineri, 7 noiembrie 2014

Listă de castele din România



Banat

Județul Timiș


Crișana și Maramureș


Județul Arad


Județul Bihor


Județul Satu Mare

Județul Maramureș


Transilvania

Județul Alba


Județul Bistrița-Năsăud

Județul Brașov

Județul Covasna

Județul Harghita

Județul Hunedoara

Județul Mureș

Județul Sălaj

Județul Sibiu


Județul Cluj

 

  • Castelele Bánffy
  • Castelul Teleki
  • Castelul Bocskai
  • Castelul Béldy
  • Castelul Mikes
  • Castelul Jósika

  • Castelele Béldy
  • Castelul Kornis
  • Castelul Veres
  • Castelul Wass
  • Castelul Gilău

Moldova

Muntenia


Oltenia

Olt

  • Palatul Cosma Constantinescu, Corabia, Olt

Dolj

  • Palatul Jean Mihail (Muzeul de Arta), Craiova, http://muzeuldeartacraiova.ro/
  • Palatul de Justiție, Craiova
  • Palatul Mitropolitan, Craiova
  • Palatul Administrativ, Craiova
  • Palatul Banca Comerțului, Craiova
  • Palatul Marincu, Calafat

Vâlcea

  • Palatul Episcopal, Râmnicu Vâlcea
  • Palatul Domnesc, Romanii de Jos, Vâlcea-Horezu

Gorj

  • Palatul Finanțelor, Târgu Jiu

Mehedinți

  • Palatul Cultural "Theodor Costescu", Drobeta Turnu Severin
  • Palatul Pleșa, Obârșia de Câmp, Mehedinți
  • Castelul Pleșa din Obârșia de Câmp
  • Palatul Domnesc, Strehaia
     

București

Castelul Țepeș din București