sâmbătă, 4 iulie 2020

La pas prin Viena

Am pregătit mai jos un mic ghid de vizitare a Vienei în 3 zile, așa încât să nu-ți rămână altă grijă decât să te bucuri de atmosfera regală a orașului.
 Dacă vii cu metroul, alege să cobori la Stephansplatz.



 catedrala gotică a cărei reconstrucție de după bombardamentele din al Doilea Război Mondial a fost un simbol al speranței pentru întreaga țară.
 urcă în Turnul de Sud, unde te așteaptă o priveliște superbă asupra orașului care merită tot efortul urcării celor 343 de trepte  Biletul de acces costa 7€

Palatul Schonbrunn nu mai are nevoie de nicio introducere, fiind cel mai cunoscut dintre obiectivele turistice din Viena
Cel mai eficient mod de a ajunge la Schonbrunn este linia U4 a metroului vienez, fiind direct conectată cu centrul orașului, prin stația Karlsplatz.

 Prețul biletelor de acces variază în funcție de numărul camerelor vizitate, cel mai ieftin fiind de 14 euro/persoană, cu o durată de aprox. 40 minute.

 Dacă totuși nu îți dorești să vizitezi interiorul, trebuie să știi că accesul în grădinile palatului este liber.

 (Piața Sf. Ștefan), inima Vienei. De aici pornesc două străzi principale pietonale – Graben și Kärntner Straße. Ele ar trebui să fie principalele dvs. puncte de orientare, dar rătăciți pe străzile laterale mici, deoarece există atât de multe de învățat despre Viena acolo! Vă promit că nu vă veți pierde mai mult decât este necesar și veți putea găsi drumul înapoi spre arterele principale!

 Cabinetul de figuri de ceară renumit în lume, Madame Tussauds, cu peste 80 de figuri de ceară şi un univers al experienţelor interactive pe tema Sisi este punctul de atracţie din Praterul vienez.

 Figurile de ceară de la Madame Tussauds fascinează publicul de peste 150 de ani. Crearea unei figuri poate dura de la trei până la şase luni.

 Şi celebrităţile internaţionale sunt bine reprezentate. Showbusinessul este reprezentat de personaje cum ar fi Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Angelina Jolie, Julie Andrews (ca Maria von Trapp din „Sound of Music“) sau Michael Jackson. Din politica mondială sunt prezente figuri reprezentative ca Mahatma Gandhi sau Nelson Mandela.

 Palatul Belvedere - Palatul Belvedere a fost resedinta de vara a printului Eugen, erou de razboi din secolul al XVII-lea. Este un palat splendid, in stil baroc, cu intinse gradini franceze, amenajate cu bazine de apa, fantani, sculpturi, trepte si mici cascade. 

 Exista mai multe tipuri de bilete de intrare, astfel ca veti plati 7 euro pentru Muzeul de Arta Contemporana, 9 euro pentru Resedinta de Iarna, 26 euro pentru cele doua aripi ale palatului, Orangerie si resedinta de iarna, biletul pentru expozitia lui Klimt este 20 de euro, iar un bilet cu intrare la toate obiectivele palatului costa 31 euro.

 Palatul Hofburg  - Timp de mai bine de 600 de ani, palatul Hofburg a fost resedinta suveranilor austrieci. De-a lungul timpului a fost dezvoltat, ajungand unul dintre cele mai importante centre din istoria europeana. Initial o fortareata din secolul al XIII-lea, Hofburg a fost extins de fiecare imparat. Complexul se intinde pe o suprafata de 240.000 metri patrati si este impartit in 18 aripi, 19 curti interioare si 2.600 de camere. Pretul unui bilet porneste de la 12 euro si ajunge pana la 28 euro, bilet care include ghid audio, vizita la Apartamentele Imperiale, Muzeul Sissi si colectia de Argint.
Opera de Stat din Viena - Wiener Staatsoper este una dintre cele mai importante opere din lume, unde sunt prezentate o varietate de specatacole de opera si balet la cel mai inalt nivel artistic. Pretul unui bilet la spectacolele de la Opera porneste de la 7 euro si poate ajunge pana la 300 euro. 

 Prater - Parcul de distractii Prater a devenit o adevarata institutie austriaca. Parcul este amenajat pe un vechi teren de vanatoare deschis publicului de catre imparatul austriac Iosif al II-lea, ca mai apoi sa fie transformat in zona de recreatie pentru toti austriecii in 1766, fiind astfel unul din cele mai vechi parcuri de distractie din Europa. Preturile variaza de la 1,5 euro pana la 5 euro pentru aparatele din parc.
Vienna Card iti ofera mai mult de 210 reduceri la muzee si obiective turistice, teatre si concerte, in magazine, cafenele, restaurant si calatorii nelimitate cu transportul public din Viena, timp de 48 sau 72 de ore pentru 18.90 euro/ 21.90 euro. 

 O calatorie cu birja trasa de cai este pentru multi turisti apogeul sederii lor in Viena. Pentru o plimbare prin centru vei plati in jur de 20-35 euro.